maanantai 30. syyskuuta 2013

Tempuraa

 Yhtenä iltana setäni ilmoitti, että tänään olis kiva syödä Tempuraa. Siitä menikin alta puolituntia ja sitten istuttiin Kioton aseman alla Tempuraravintolassa.
 Tarjoilija oli hieman hämääntynyt siitä, että kaikki neljä halusimme saman, special tempurasetin.
 Tempura on siis eräänlaista taikinassa uppopaistettua mitä kulloinkin... kalaa, kasviksia, mereneläviä - you name it.
 Prosessia sai seurata ruokaa odotellessa. Tosin me lähinnä kumosimme sakea.
 Meidän valitsemaamme settiin kuului myös sashimia, eli raakaa kalaa. Tässä tonnikalaa ja mustekalaa.
 Mä tykkään kovasti Sakesta, koska mahani ei hirveästi siedä hiilihappoisia juomia, sake on olutta parempi vaihtoehto.
 Tempurat tarjoiltiin tuoreeltaan...
 Tässä isoja ravunpyrstöjä.
 Tempura-annoksia tuli n. 4-5 kierrosta...
 Poika nautti etenkin lootuksenjuuresta ja tietty riisistä.
 Ihan lopussa olimme niin täynnä rasva-taikinamössöä, että jouduimme kierimään takaisin hotellille. Koko reissun aikana en ole kertaakaan ylensyönyt niin kuin tempurailtana. Olen tyytyväinen, että tuli kokeiltua, mut seuraavalla kerralla ottaisin 'Lady's setin' tai vaikka vaan pelkkää sashimia... Ei ihan mun kaikista isoimpia suosikkeja japanilaisessa keittiössä toi Tempura... Sushit ja Okonomiyakit vie kyllä voiton!
One night in Kyoto, my uncle said it would be nice to have tempura for dinner. So my husband spotted a special tempura restaurant underneath the Kyoto station, in the tunnels. This one allowed you to watch your food get battered with dough and boiled in oil. We all took the large set which consisted of 5(?) rounds of Tempura and afterwards we were like small pigs, rolling home to our hotel. By far the most caloriful meal I've had since I left Finland. It was nice to try, even though I prefer sushi, sashimi and okonomiyaki much more... hell, even Ramen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...